Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rautjärven valtuustossa äänestettiin kahdesti

Rautjärven valtuuston puheenjohtaja Liisa Terävä (sd.) keskusteli Petteri Laaksosen kanssa, kun keskusta vaati viiden minuutin neuvottelutaukoa. Anssi Kemppinen Rautjärven valtuuston puheenjohtaja Liisa Terävä (sd.) keskusteli Petteri Laaksosen kanssa, kun keskusta vaati viiden minuutin neuvottelutaukoa.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rautjärven maanantaisessa kunnanvaltuustossa pidettiin yllä monipuolista keskustelua. Mielipiteitä esitettiin pitkään monesta eri asiasta ennen päätöksiä ja kaksi kohtaa selvisi vasta äänestyksen jälkeen.

Ensimmäiseksi äänestykseen joutui lasten ja nuorten maksuttomat liikuntasalivuorot, josta SDP:n valtuustoryhmä oli tehnyt syyskuussa aloitteen. Päätettävänä oli kunnanhallituksen esitys, jonka mukaan maksuttomuus voisi alkaa vasta vuonna 2019 alusta. Ossi Tauriaisen (sd.) mielestä maksuttomuus pitäisi alkaa jo ensi vuoden syksystä, jotta salivuoroista voisi paremmin viestittää nuorille koulun alkaessa. Kulujakaan ei tulisi montaa euroa.

Petteri Laaksonen (kok.) ja Teemu Europaeus (kesk.) vetosivat taas valtuustossa linjattuun strategiaan, jonka mukaan vuoden 2018 kulut pidetään kaikessa toiminnassa mahdollisimman pieninä.

Tämä meidän ehdotus tehtiin ennen strategiaa, joten ei mekään livetä omasta linjasta, sanoi Timo Paajanen (sd.).

Äänestyksessä demarit jäivät alakynteen äänin 12-9, ja kunnanhallituksen esitys jäi voimaan.

Toinen äänestys käytiin maksuttomasta varhaiskasvatuksesta. Myös se oli SDP:n valtuustoaloite, jossa haluttiin tutkia asia ja siirtyä maksuttomaan varhaiskasvatukseen vuoden 2018 aikana. Sivistystoimen selvittelyn ja kunnanhallituksen päätöksen jälkeen valtuustolla oli esitys, että kunta ei siirry maksuttomaan varhaiskasvatukseen ensi vuonna vaan on vasta valmis alkavaan valtion osittain rahoittamaan kokeiluun.

Monipolvisen keskustelun ja kokoustauon jälkeen äänestykseen päätyi Taina Longan (kesk.) esitys, jonka mukaan asia jätetään pöydälle. Esityksen perusteena oli kokeilun epäselvyys siitä, mitä kokeilu käytännössä tarkoittaa ja mitä se todellisuudessa maksaa kunnalle. Longan esitys voitti jälleen samoin lukemin 12-9.

Kunnan ensi vuoden tuloveroprosentti pysyy nykyisessä 20,25 prosentissa, vaikka asia herätti keskustelua ja talousnumeroiden käsittelyä. Laaksosen (kok.) esitys alentaa prosenttia, kun ei saanut tuekseen yhtään kannattajaa. Kunnanjohtajan Harri Anttilan mukaan nykyinen vuosi sujuu talousarvion mukaan ja ensi vuosi on tarkoitus päästä samaan tulokseen. Huolta aiheuttaa kuitenkin esimerkiksi verotulojen vaikea arvioiminen ja Eksoten työntekijöiden mahdollinen palkankorotus, joka toteutuessaan tulee kuntien maksamaksi. Eksote itse ei ole ottanut sitä huomioon ensi vuoden omassa talousarviossaan.

 

Kommentoi

Hae sivuilta