Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Niinistö voitti nuorisovaalit Simpeleellä

Rautjärven lukiolaiset äänestivät jo presidentinvaaleissa. Kyse oli nuorille tarkoitetuista nuorisovaaleista, joissa opetetaan ja innostetaan nuoria. Anssi Kemppinen Rautjärven lukiolaiset äänestivät jo presidentinvaaleissa. Kyse oli nuorille tarkoitetuista nuorisovaaleista, joissa opetetaan ja innostetaan nuoria.

Istuva presidentti Sauli Niinistö voitti Simpeleen koulussa ja Rautjärven lukiossa pidetyt nuorisovaalit. Niinistö sai vaaleissa 113 ääntä, mikä oli 65 prosenttia annetuista äänistä. Presidentinvaalien toiseksi ylsi Pekka Haavisto (16 ääntä) ja kolmanneksi Nils Torvalds (13). Muut ehdokkaat jäivät äänisaaliissa alle kymmenen. Äänestysoikeus oli kaikkiaan 190 oppilaalla nelosluokkalaisista yhdeksänsiin sekä lukiolaisiin. Äänensä antoi 173 oppilasta.

Simpeleen koulujen vaalit kuuluivat Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin toteuttamaan valtakunnallisiin nuorisovaaleihin, joihin osallistui tammikuussa yli 800 oppilaitosta ja 68 480 nuorta. Myös valtakunnallisten vaalien selkeä voittaja oli Niinistö, joka sai nuorten äänistä lähes 69 prosenttia. Toiseksi tullut Pekka Haavisto keräsi alle 10 ja kolmas Laura Huhtasaari hieman yli 7 prosenttia äänistä. Koska yksi ehdokas sai yli puolet äänistä, niin toista kierrosta ei nyt järjestetty. Nuorisovaalien tarkoituksena on opettaa ja innostaa nuoria yhteiskunnallisiin asioihin.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tänään keskiviikkona 17.1. alkoi oikeiden presidentinvaalien ennakkoäänestys.

Kommentoi

Hae sivuilta