Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Matti Vanhanen uskoo toiseen kierrokseen. Mitä mieltä olet asiasta itse? Äänestä jutun lopussa!

Matti Vanhanen tapasi kannattajiaan Parikkalan ABC-asemalla torstai-iltana. Anssi Kemppinen Matti Vanhanen tapasi kannattajiaan Parikkalan ABC-asemalla torstai-iltana.

Matti Vanhanen on ainoa presidenttiehdokas, jonka vaalikiertue on ehtinyt pysähtyä vaalien ensimmäisellä kierroksella myös Rautjärvelle ja Parikkalaan. Eilen torstaina keskustan ehdokas kävi Etelä-Karjalan kuntien kiertueen viime pysäkeillä Simpeleen Teboililla ja ABC-Särkisalmella.

Vanhanen esitteli kuulijoilleen neljä peruspilaria, joihin aikoisi presidenttinä tukeutua. Ensimmäinen on hyvät suhteet pohjoismaihin, Baltiaan ja Venäjään. Toiseksi Suomen täytyy hoitaa uskottava puolustus, kolmanneksi varautua erilaisiin kriiseihin, niin luonnon kuin ihmisien aiheuttamiin ja neljänneksi säilyttää kansallinen eheys, totesi Vanhanen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Suomessa pitää olla sekä sosiaalinen että alueellinen eheys, että kaikki tuntevat olevansa yhteisessä kansakunnassa.

Loppu- ja alkuvuodesta tehdyt gallupit ovat luvanneet Vanhaselle vain kahden tai kolmen prosentin kannatusta.

– Uskon, että kannatus on ihan jotain muuta. Olen ollut sellaisissa kuntatilaisuuksissa, joissa on ollut 12 prosenttia kunnan asukkaista. Niinistön kannatus lähenee 50 prosentin rajaa. Kannatus on ehdokkaiden välillä tasaantumassa ja ollaan menossa toiselle kierrokselle, uskoi Vanhanen.

Presidentinvaaleissa valitsijayhdistyksen ehdokkaalla ja istuvalla presidentillä Sauli Niinistöllä on ollut tehtyjen vaaligallupien mukaan selkeä etumatka muihin ehdokkaisiin nähden. Helsingin Sanomien tänään julkistettu kyselytutkimus antoi ehdokkaansa tietävistä 68 prosentin kannatuksen Niinistölle. Toisena tuli vihreiden Pekka Haavisto 11 ja valitsijayhdistyksen Paavo Väyrynen 8 prosenttia.

Päivää aiemmin julkaistu Alma Median tutkimus näytti Niinistölle 58, Haavistolle 14 ja Väyryselle 7 prosenttia. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari sai kyselyyn vastanneista 6 ja Vanhanen 5 prosentin kannatuksen.

Tuleeko presidentinvaaleissa toinen kierros?

Kommentoi

Hae sivuilta