Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Kangaskosken vanhan vartion tulevaisuus kiinnostaa Rautjärvellä

Rautjärven kunnantalolle kokoontui eilen, torstai-iltana, liki 30 kiinnostunutta keskustelemaan Hiitolanjoen rannalla, muutaman kilometrin päässä Simpeleen taajamasta sijaitsevan Kangaskosken vanhan vartioaseman tulevaisuudesta.

Kunta osti kunnanjohtajan Harri Anttilan sanoin "strategisesti merkittävällä paikalla" sijaitsevan kiinteistön aikanaan Senaattikiinteistöiltä, ja 10 vuoden vuokrasopimus solmittiin pian Arto Rossin kanssa. Hänellä oli kunnankin mielestä hyviä suunnitelmia muuttaa paikka luonto- ja virkistysmatkailukohteeksi. Joitakin ryhmiä paikalla ehti käydäkin ennen kuin toiminta alkoi hiipua. Rossin aikana kiinteistöä peruskorjattiin mutta korjaustyöt jäivät kesken lukuun ottamatta alakerran isoa juhlatilaa. Yläkertaan on ehditty tehdä majoitustiloja noin 20 hengelle, mutta sielläkin on edelleen remontin tarvetta. Hiitolanjoen rantaan on rakennettu, tosin ilman rakennuslupaa, kesäteatteri, jossa ehdittiin menneinä kesinä myös esittää joitakin näytelmiä. Rannassa on myös sauna.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Nyttemmin vuokrasopimus Rossin kanssa on purettu, ja kunta vuokraisi kiinteistön mieluusti yrittäjälle, joka hyödyntäisi paikkaa mieluiten matkailukäytössä. Torstai-iltana aiheesta pidettiin avoin keskustelutilaisuus, jossa esille tuli eri vaihtoehtoja. Esimerkiksi Mikko Europaeus ehdotti, että paikkaa ryhtyisi pyörittämään pienten yrittäjien yhteenlittymä, esimerkiksi osuuskunta, joka keskittyisi etenkin luontomatkailuun. - Paikka olisi loistava tukikohta esimerkiksi Hiitolanjoella retkeileville.  Yrittäjä Mirja Vaittisen mukaan taas useiden muidenkin yrittäjien mielestä Kangaskosken vartio voisi olla "Simpeleen Helenansaari" eli kuntalaisten ja ulkopaikkakuntalaisten käytössä oleva juhla- ja tapahtumapaikka, jota kunta vuokraisi Parikkalan Helenansaaren tapaan. Vaittisen mukaan Rautjärvellä on niukasti vastaavia paikkoja, ja niissäkin varauslistat yleensä täynnä.

Kunnanjohtajan mukaan tavoitteena olisi saada tilaan pitkäaikainen vuokralainen. Hänen mukaansa kiinteistössä tullaan kevään ja kesän aikana saattamaan loppuun kesken jääneet remontit, joihin on olemassa jo luvat. Korjauskuluihin on varattu rahat. Harkintaan saattaa tulla, ainakin  jossain vaiheessa myös vesi- ja viemärijohdon vetäminen kiinteistölle. Tästä olisivat kiinnostuneita myös useat Kangaskoskentien varressa asuvat, vaikka viimeisen selvityksen mukaan liittyjiä ei ole ollut tarpeeksi.

Lisää aiheesta ensi torstain lehdess´ä. 

Kommentoi

Hae sivuilta