Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Raja ylitettiin taas Pyhäjärvellä

Raja on hyvin merkitty Parikkalan Pyhäjärvellä. Sirpa Suomalainen Raja on hyvin merkitty Parikkalan Pyhäjärvellä.

Parikkalan Uukuniemen Pyhäjärvellä tapahtui jo kolmas luvaton rajanylitys tänä vuonna. Pohjois-Karjalan rajavartiosto havaitsi tiistaina iltapäivällä moottorikelkkailijan rajan läheisyydessä ja hänen epäillään ylittäneen rajan syvimmillään 150 metrin matkan Ristinselällä.

Tällä kerralla raja ylitettiin Suomen puolelta Venäjälle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tutkinta on vielä kesken, että emme tiedä vaikutti lumisade tiistaina tapahtuneeseen ylitykseen. Suomen puolella on 100 metriä ennen valtionrajaa poijutus 200 metrin välein eli jostain välistä kelkkailija on mennyt, sanoo tutkinnanjohtaja, kapteeni Juha Vuorjoki.

Raja-aluetta valvoo Pohjois-Karjalan rajavartiosto, jolle nämä kolme ovat ainoita luvattomia ylityksiä koko vartioston alueella.

– Isolla Pyhäjärvellä tapahtuu vuosittain rajanylityksiä veneellä, pilkkireissulla tai kelkalla. Alkuvuoden kolme tapahtumaa ovat kyllä sattuma. Kyllä siellä rajamerkinnät ovat kunnossa ja samanlaiset kuin aiempina vuosina.

Edelliset kaksi ylitystä tehtiin Venäjältä Suomen puolelle. Vuorjoen mukaan Venäjän puolella ei ole rajasta varoittavaa poijutusta.

Kommentoi

Hae sivuilta