Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Kansalaisopistoja kaavaillaan yhteen

Rautjärven ja Parikkalan kansalaisopistojen suosio on hiipunut. Erik Luukkanen Rautjärven ja Parikkalan kansalaisopistojen suosio on hiipunut.

Parikkalan ja Rautjärven kansalaisopistoja ollaan yhdistämässä. Asia nousi esille tammikuussa Imatran seudun seututyövaliokunnan kokouksessa, jossa pohdittiin muun muassa kansalaisopistojen yhteistyötä.

Tuolloin Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen ja Rautjärven kunnanjohtaja Harri Anttila totesivat, että yhdistymisestä tai yhteistyön tiivistämisestä on syytä tehdä selvitys. Myös molempien kuntien kunnanhallitukset hyväksyivät selvityksen tekemisen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Esiselvityksen mukaan suurin syy Rautjärven ja Parikkalan opistojen yhteistyön tiivistämiseen on se, että jos opistoissa jatketaan kovin kauan nykyisellä konseptilla, on opistojen toiminta vaarassa hiipua ja kursseja joudutaan karsimaan.

– Molempien opistojen perinteistä toimintaa uhkaa näivettyminen. Tarkoituksena toiminnan uudistuksella on, että tavoitettaisiin myös uusia opiskelijaryhmiä, sanoo Harri Anttila.

Taustalla on myös vapaan sivistystyön valtionosuuksien leikkaukset ja kuntien asukasmäärien väheneminen. Molemmat kunnat joutuvat laittamaan yhä enemmän rahaa opistoihin, kun opetustarjontaa on pidetty yllä.

Kunnanhallitukset päättivät tällä viikolla, että yhdistymistä tai yhteistyön syventymistä varten perustetaan valmistelutyöryhmä, joka selvittää muun muassa valtionosuuksia, verkko-opiskelun panostusta ja kurssitarjontaa.

Kommentoi

Hae sivuilta