Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Valtuutettu Matti Kähkönen ilmoitti eroavansa

Matti Kähkönen toivoi eroansa koskevan päätösehdotuksen menevän läpi. Anssi Kemppinen Matti Kähkönen toivoi eroansa koskevan päätösehdotuksen menevän läpi.

Parikkalan valtuustossa saatiin maanantaina yllätysilmoitus. Keskustan valtuutettu Matti Kähkönen ilmoitti eroavansa valtuustosta ja kaikista muistakin kunnallisista luottamustehtävistä.

Kähkösen mukaan osa syistä johtuu terveydellisistä ja henkilökohtaisista asioista, mutta myös motivaatio ja jaksaminen on loppunut. Hän toteaa, että myös omassa ryhmässä on tapahtunut sellaista, josta on tullut syitä päätökseen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Perimmäiset syyt johtuvat Melkoniemen vesiosuuskunnan ja Kähkösen mukaan erityisesti kunnan viranhaltijoiden välisestä kiistasta, jota edetty puimaan aina oikeusasteissa asti. Hän tarkentaa, että kysymys on vesiosuuskuntien sopimusehdoista ja palvelujen hinnoittelusta.

- Mitta on tullut täyteen. Neljä vuotta yksinkertaista asiaa on puitu siitä, mikä olisi kohtuullista vesimaksuissa. Omakaan ryhmäni ei ole tukenut minua tässä asiassa, sanoi Kähkönen maanantain valtuuston kokouksen jälkeen.

Vesiosuuskunta on myös oikeuden päätöksen mukaan velvollinen korvaamaan oikeuskäyntikuluja noin 10 000 euron edestä.

- Kaikessa toiminnassa on ylä- ja alamäkiä. On ollut antoisiakin aikoja, enkä ole kuitenkaan pitkävihainen ihminen, sanoi Kähkönen.

Kähkösen ilmoitus erosta ei saanut valtuustossa virallista päätöstä, vaan se menee seuraavaksi kunnanhallituksen käsiteltäväksi.

Kähkönen jätti valtuustossa myös aloitteen, jossa hän vaatii kuntaa selvittämään, onko Melkoniemen vesiosuuskunnan asian käsittely ollut kunnassa lakien ja kunnan sääntöjen mukaisia.

Kommentoi

Hae sivuilta