Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Älä polta risuja tänä viikonloppuna - pelastuslaitos saattaa kieltää avotulen teon

Viime sunnuntaina Luumäellä paloi pari hehtaaria taimikkoa, jota pelastuslaitos sammutti. Luumäen palokunta Viime sunnuntaina Luumäellä paloi pari hehtaaria taimikkoa, jota pelastuslaitos sammutti.

Etelä-Karjalan pelastuslaitos varoittaa avotulen käytöstä. Maasto on nyt erittäin kuivaa, eikä runsaita sateita ole luvassa alueelle vielä muutamaan päivään.

Koko maassa on ollut viime päivinä useita maastopaloja, joista moni on lähtenyt risujen poltosta. Pelastuslaitoksen muistuttaa, että kuivassa maastossa palo leviää helposti.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

­‒ Myös Etelä-Karjalassa on palanut maastoa viime päivinä, esimerkiksi Ruokolahdella ja Luumäellä, kertoo pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Esa Viiru.

­‒ Olemme tilanteesta huolissamme ja meillä on keskusteltu myös vaihtoehdosta kieltää avotulen teko pelastuslain nojalla koko maakunnassa. Toivomme, että ihmiset suhtautuvat asiaan vakavasti.  

Kaunis viikonloppu kannustaa pihatöihin, mutta risujen polttoa on nyt syytä välttää. Pelastuslaitoksen mukaan risut voidaan nyt hävittää muilla tavoin, vaikka kompostoimalla. Polttamista voi harkita uudelleen, kun kunnon sateet ovat kastelleet maan.  

Kommentoi

Hae sivuilta