Julkaistu    |  Päivitetty 
Marika Anttonen

Ensimmäinen oma nuorisovaihto Parikkalaan

Vieraat yhdessä Suomi-ryhmämme nuorten kanssa Helenansaaressa 26.5. Vieraat yhdessä Suomi-ryhmämme nuorten kanssa Helenansaaressa 26.5.

Parikkalaan saapu ensi sunnuntaina espanjalaisia nuoria.

Kyseessä on Parikkalan ensimmäinen oma Erasmus + Youth in Action -nuorisovaihto. Hankkeessa ja toteutuksessa ovat mukana Parikkalan kunta, Proyecto Kieu -järjestö, Esquivias ja Parikkalan 4H-yhdistys.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Viikon kestävälle leirille osallistuu 14 suomalaista ja 19 espanjalaista nuorta. Kaikki vaihto-oppilaat ovat iältään 14-18 vuotiaita.

Leirillä käsitellään nuorten valitsemia teemoja terveys, hyvinvointi, luovuus ja kulttuurit. Ohjelmassa on muun muassa erilaisia urheilulajeja ja luonnossa liikkumista, ruuanlaittoa ja tutustumista nähtävyyksiin, kuten Patsaspuistoon. Heinä-elokuun vaihteessa parikkalalaiset pääsevät vastavuoroisesti vierailemaan Esquivias-nimisessä kylässä Espanjassa.

– Toivomme, että vaihdosta tulee myönteinen kokemus osallistujille sekä sitä tukeville organisaatioille, jolloin voimme taata vaihtohankkeiden jatkuvuuden. Vaihdon aikana opittu pyritään saamaan kohderyhmänä toimivien muiden paikkakunnan nuorten tietoisuuteen. Vaihdolla lisätään myös suvaitsevaisuutta kulttuurierojen hyväksymisen oppimisen kautta, ohjaaja, nuorisotyöntekijä Elisa Kuosa toteaa tiedotteessa.

Nuoret järjestävät perjantaina 6.7 pop up -kahvilan Parikkalan torilla, tarkoituksenaan levittää tietoa terveellisistä elämäntavoista ja vaihtohankkeesta myös muille paikkakuntalaisille.

 

Kommentoi

Hae sivuilta