Julkaistu 
Marika Anttonen

Yli sata vuotta vanhat, Miettilän postittarelle osoitetut postikortit palaavat Rautjärvelle

Osa korteista on kopiotu ja niiden teksti on kirjoitettu suomeksi ja venäjäksi kuvan alle. Marika Anttonen Osa korteista on kopiotu ja niiden teksti on kirjoitettu suomeksi ja venäjäksi kuvan alle.

Rautjärven Miettilän kylässä toimi postittarena vuosina 1899-1928 neiti Jenny Matilda Valkonen

Asuessaan Rautjärvellä Jenny sai paljon kirjeitä. Nyt, yli sata vuotta myöhemmin, osa kirjeistä on löytynyt ja niistä on koottu näyttely.

Pietarilainen kirjailija Natalia Alexeeva löysi kortit Pietarin lähellä sijaitsevasta Aleksandrovskoje-nimisestä kylästä. Kirjeet olivat vanhan talon ullakolla. Alexeeva säilytti kirjeitä kymmenen vuoden ajan, kunnes mainitsi niistä Etelä-Karjalan kulttuuriyhdistys Lyyran jäsenille. Näyttely sai alkunsa. 

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Muistojen postikortit -näyttelyssä on esillä 35 kappaletta postikortteja, jotka on lähetetty vuosina 1895-1912. Suurin osa, 21 korttia, on osoitettu Jenny Valkoselle. Kortit olivat ensin esillä Imatran taidemuseolla, josta ne tuotiin Rautjärven pääkirjastolle Simpeleelle.

– Haluaisimme viedä näyttelyn Pietariin, koska se on herättänyt kiinnostusta Pietarin Suomi-Venäjä instituutissa. Myös Viipuriin, Jennyn kotipaikan lähelle olisi kiva viedä näyttely, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Svetlana Ranta sanoo.

Yhdistys haluaisi löytää Jennyn sukulaisia, erityisesti lapsia ja kuulla lisää Jennyn elämästä. He arvelevat, että rautjärveläiset voisivat tietää hänestä jotain ja näyttelyn kautta saataisiin yhteys sukulaisiin.

Muistojen postikortit -näyttely Rautjärven pääkirjastolla (Roihankatu 6, Simpele) 10.8 asti.

Lisää aiheesta torstain 26.7. Parikkalan-Rautjärven Sanomista.

Kommentoi

Hae sivuilta