Julkaistu 

Järvien tilaa pohdittiin Uukuniemellä ja Rautjärvellä

Pyhäjärven vesiensuojeluillalta keräsi tiistai-iltana Juholan Biisoniareenan ääriään myöten täyteen. Kuvassa ympäristöinsinööri Helena Kaittola Imatran Seudun ympäristötoimesta selvittää Pyhäjärven tilaa mittaustulosten perusteella. Auli Terävä Pyhäjärven vesiensuojeluillalta keräsi tiistai-iltana Juholan Biisoniareenan ääriään myöten täyteen. Kuvassa ympäristöinsinööri Helena Kaittola Imatran Seudun ympäristötoimesta selvittää Pyhäjärven tilaa mittaustulosten perusteella.

Vapaa-ajanasukkaat ovat nostaneet vesien ja vesiluonnon suojelun puheeksi niin Uukuniemellä kuin Rautjärvelläkin.

Tiistaina 7. elokuuta Uukuniemellä Juholan Biisoniareenalla järjestetyssä Karjalan Pyhäjärven vesiensuojeluillassa oli paikalla lähes 80 mökkiläistä, pitäjän asukkaita,  vesiasioista kiinnostuneita ihmisiä lähiseudulta sekä viranhaltijoita Etelä- ja Pohjois-Karjalasta.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Rautjärvellä vapaa-ajanasukastoimikunta ja kunta järjestivat keskiviikkona 8. elokuuta Rautjärven kunnantalolla Rautjärven vesien tilasta ja kalastuksesta avoimen keskustelutilaisuuden.

Pyhäjärven käyttö- ja hoitosuunnitelmaa on nyt ryhdytty uusimaan. Siihen toivotaan aktiivisuutta myös paikallisiilta tahoilta. Järven tarkkailua tehostetaan ja kunnostushankkeita suunnitellaan. Ensimmäisenä kiireellisenä toimenpiteenä olisi saada särkikalaa poistettua järvestä. Jokainen järvien vaikutusalueella asuta ja lomaileva voi myös tehdä oman pienen panoksensa yhteiseksi hyväksi.

Näistä asioista kerrotaan lisää 16. elokuuta ilmestyvässä Parikkalan-Rautjärven Sanomissa.

Kommentoi

Hae sivuilta