Julkaistu 

Uukuniemen Kyläkauppa lopettaa, jos ei ihmeitä tapahdu

Uukuniemen Pitäjän Kyläkauppa on menossa yrittäjien ilmoituksen mukaan kiinni, ellei ihmettä tapahdu. Auli Terävä Uukuniemen Pitäjän Kyläkauppa on menossa yrittäjien ilmoituksen mukaan kiinni, ellei ihmettä tapahdu.

Yhteisöpalvelu Facebookissa Uukuniemen Pitäjän Kyläkaupan sivuilla vastattiin monen kysymykseen: Uukuniemen Pitäjän Kyläkauppa lopettaa toimintansa, jos ei suurta ihmettä tapahdu. Asiasta lisää lähiaikoina.

Kauppa on tällä viikolla avoinna torstaina ja perjantaina kolmeen, mutta lauantaina ja sunnuntaina suljettu.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Elokuussa kauppiaat (Mirva ja Kare Palmu) avautuivat fb-sivuilla, ihmettelivät niskaansa saamaa lokaa ja kysyivät, onko kaupan säilyminen tärkeää kyläläisille.

Kaupasta oli tehty nimetön ilmianto terveystarkastajalle, jonka käynti oli kuitenkin turha.

Kauppiaat ihmettelivät myös, miksi kyläläiset ovat halunneet kiteeläisen myymäläauton pysähtyvän lähellä kauppaa.

Palmut aloittivat kyläkauppiaina viime vuoden lokakuussa. Perheyritykseen kuului myös Mirvan tytär. Kauppiaat totesivat tuolloin haluavansa kyläkaupan säilyvän, itselle työtä ja ihmisille mahdollisuuden tavata toisiaan.

Elokuun puolivälissä tänä vuonna paikallislehdessä kerrottiin myymäläauton käynnistä Uukuniemellä. Sitä oli toivottu kaupan tarjonnan niukkuuden takia.

Jutussa kyläkauppias Kare Palmu totesi, ettei kaupassa on ollut tyhjää, mutta parempaa on tulossa, eikä yrittäjillä ollut mitään aikomusta lopettaa kauppaa. Palmu mainitsi myös kiinnostuksensa siirtyä pankin tiloihin, kun ne tyhjenevät syyskuun lopussa.

Pankkikiinteistön kuten kyläkaupankin omistaa Kimmo Tynkkynen Lappeenrannasta. Kaupan ja pankin välisen kiinteistön, entisen kunnanviraston ja nyt kirjastona toimivan rakennuksen on ostanut Matti Laukkanen sekä Arto ja Matti Siitonen. Kirjasto siirtyy syyskuussa entiseen palvelutaloon eli tulevaan kunnan vapaa-aikakeskukseen ja tyhjeneviin tiloihin on suunniteltu aamiaismajoitusta.

Paikallislehden saamien tietojen mukaan yrittäjillä on viikonloppuna neuvottelu, jossa luodaan suuntaviivoja tulevaisuuteen.

 

 

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta