Julkaistu 
Marika Anttonen

Kutsunnat käynnissä Parikkalassa

Rautjärvellä kutsunnat järjestettiin kunnantalolla, Simpeleen keskustassa. Marika Anttonen Rautjärvellä kutsunnat järjestettiin kunnantalolla, Simpeleen keskustassa.

Parikkalassa pidetään tänään Puolustusvoimien kutsuntatilaisuus. Rautjärvellä kutsunnat olivat eilen. Kutsunnanalaisia on paikkakunnilla yhteensä 37.

Etelä-Karjalassa vuonna 2000 syntyneitä kutsunnanalaisia ja uudelleentarkastettavia on yhteensä noin 700 miestä. Rautjärvellä heitä on 15, joka on vähiten koko Etelä-Karjalassa. Parikkalassa kutsunnanalaisia on 22.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Etelä-karjalassa Lemin ja Luumäen kutsunnat on yhdistetty, molempien kuntien kutsunnanalaisten kutsuntapaikka on Lemillä. Parikkalan ja Rautjärven kutsuntoja ei ole ainakaan vielä koettu tarpeelliseksi yhdistää. Mieluummin me liikumme kuin kuntalaiset, everstiluutnantti, Kaakkois-Suomen aluetoimiston päällikkö Saku Muona kertoo.

Ikäluokkien määrissä on myös paljon heilahteluja, ero edellisvuoteen voi olla jopa 25-30 prosenttia.

Kutsunnoissa määritetään henkilön sopivuus varusmiespalvelukseen ja päätetään palvelusajankohta ja -paikka. Etelä-Karjalassa palvelukseen astuvat määrätään pääasiassa Karjalan prikaatiin Kouvolan Vekaranjärvelle ja maasotakouluun Haminaan. Tulevat alokkaat voidaan laittaa myös Utin jääkärirykmenttiin, Pohjois-Karjalan rajavartiostoon Onttolaan, rannikkoprikaatiin Upinniemelle tai Uudenmaan prikaatiin.

– Kaikkia toiveita ei voida toteuttaa, mutta pyrimme toteuttamaan palvelukseenastumisajan tai -paikan, Muona sanoo.

Etelä-Karjalan kutsunnat alkoivat Taipalsaarelta ja päättyvät syyskuun lopussa Imatralle.

Lisää aiheesta torstain 30.8 Parikkalan-Rautjärven Sanomista.

Kommentoi

Hae sivuilta