Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Uukuniemeläisten olohuone on nyt käytössä

Uukuniemen vapaa-aikatalon avajaisia Hovikummuntie 1:ssä vietettiin perjantai-iltana. Väki sai tutustua uuteen kirjastoon sekä vapaa-aikatoimen tiloihin, jotka on kunnostettu aiemmin palvelutalona toimineeseen rakennukseen. Aiemmin Uukuniemen kirjasto ja esimerkiksi nuorisotila Nuotta toimivat entisessä kunnanvirastossa, jonka kunta on myynyt yksityiselle. Uuteen vapaa-aikataloon keskitetään nyt myös kunnan tarjoamat liikuntapalvelut, sillä vuorkasopimus Rajapirtin kanssa päättyi viime keväänä. Vapaa-aikatalossa on muun muassa jumppatila, jossa myös joogaryhmä alkaa kokoontua sekä kuntosali, johon liikunnanohjaaja Jari Venhovaaran mukaan hankitaan vielä lisää laitteita. Nuotalle talossa on kolme erillistä huonetta, joiden sisustus on vielä hieman kesken. Biljardipöytä ja pari, kolme sohvaa tiloihin oli jo tuotu. Myös kansalaisopiston ryhmät pidetään uusissa tiloissa.

Avajaisvieraat tervetulleeksi toivottanut kunnanjohtaja Vesa Huuskonen totesi, että muutostyöt rakennuksessa oli tehty pienellä, noin 10 000 euron budjetilla.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Tilat ovat nyt kaikkien käytössä, nuorten, aikuisten, vanhempien pitäjäläisten kuin vapaa-ajanasukkaidenkin, Huuskonen totesi. Avajaisiltana ovi kävikin melko tiuhaan, ja moni ihasteli uusia tiloja. Suurimman urakan oli tehnyt kirjaston väki, joka parin, kolmen päivänä aika siirsi noin 5 000 kiloa kirjoja uuteen kotiin.

- Tilava ja valoisa tila, kehui kirjastonjohtaja Erkki Sirniö uutta kirjastoa ja totesi, että entiseen verrattuna tilaa on nyt jopa hieman enemmän.  Kirjaston aukioloajat säilyvät ennallaan, ja kirjastossa on myös yleisölle nettipääte. Lukusalissa on myös entisen palvelutalon sydän eli leivinuuni. 

Talon liikuntatiloihin tulee myöhemmin kulunvalvonta, joten esimerkiksi kuntosalin käyttöön on haettava oma käyttövuoro.

Kommentoi

Hae sivuilta