Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Kairaukset jatkuvat Uukuniemellä

Parikkalan Uukuniemellä, Niukkalassa on käynnissä pari viikkoa sitten havaitun öljyvuodon jälkitorjunta, josta vastaa Etelä-Karjalan pelastuslaitos.

Kuluneella viikolla maaperästä on otettu näytteitä kairauskalustolla, ja alustavissa mittauksissa öljyyntynyttä maata on löytynyt aina 7 - 8,5 metrin syvyydestä vuotopaikan, rivitalojen, välittömästä läheisyydestä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Ensi viikolla paikalle saadaan raskas kairauskalusto, jolla päästään yli 10 metrin syvyyteen, kertoo palopäällikkö Jukka Valtoaho.

Onnettomuuspaikalta toissa viikolla pois kaivettu ja välivarastoitu öljypitoinen maa-aines on kuljetettu tällä viikolla Savonlinnaan Nousialan jäteasemalle jatkokäsittelyyyn. Niin ikään lähelle Pyhäjärveä maaperään on asennettu pohjaveden tarkkailuputki. Lisäksi alueelta on löydetty käyttämätön kaivo, jonka veden laatua tullaan tarkkailemaan.

Valtoajon mukaan tilanne ie tällä hetkellä aiheuta vaaraa alueen asukkaille, ja vesijohtovettä voi käyttää normaalisti. Mahdollisista vedenkäyttörajoitukista tiedotetaan erikseen.

Öljyvahinko sattui Niukkalassa 11.9. - 15.9. välisenä aikana, jolloin kahden rivitalon juuri täytetty maanalainen öljysäiliö alkoi vuotaa. Maaperään ehti valua lämmitysöljyä noin 4 000 litraa.

Kommentoi

Hae sivuilta