Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Aseman koululla joudutaan etsimään väistötiloja

Rautjärven Aseman koululla on sisäilmaongelmia. Anssi Kemppinen Rautjärven Aseman koululla on sisäilmaongelmia.

Rautjärven Aseman koulun koko rakennuksesta tehdään sisäilmatutkimus. Kunnan elinympäristölautakunta päätti viime viikon kokouksessaan tilata tutkimukset välittömästi. Myös jatkosuunnittelu aloitetaan nopeasti. Aseman koululla on jo tehty sisäilmatutkimuksia, koska huonosta sisäilmasta on tullut oireilua.

– Parilla henkilöllä on ollut vakavaa oireilua tänä vuonna. Sisäilmatutkimukset teetettiin ensin tietylle alueelle, koska nähtiin että sieltä ongelma syntyy lähitiloihin, sanoo kunnan tekninen johtaja Ari Pöllänen.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tutkimuksissa käytiin läpi opettajien huone, kaksi opetustilaa ja esikoulun tila. Näiden tutkimusten perusteella koulu vaatii korjauksia. Alun perin korjaukset piti tehdä syyslomaviikon aikana, mutta laskelmien mukaan niiden kesto voi olla kolmekin viikkoa ja se olisi haitannut paljon koulunkäyntiä.

– Sisäilmatyöryhmä päätti siksi siirtää korjaukset ensi kesään.

Kunnan sisäilmatyöryhmä päätti syyskuisessa kokouksessaan myös esittää elinympäristölautakunnalle sisäilmatutkimusta koko kouluun ja suunnitella mahdolliset uudet korjaukset tutkimuksen jälkeen. Opettajien huoneelle ja yhdelle koulun luokalle on järjestettävä väistötilat jo nyt, koska syyslomalle aiottu remontti siirtyy. Niitä aletaankin heti etsiä.

– Kyllä, kiire on. Huoli on parista vakavasta oireiluista ja lapsista, sanoo Pöllänen.

Kunta kartoittaa tiloja ensiksi aseman koulun lähistöltä tai koulun muista tiloista.

– Vaihtoehtoisia tiloja on jo pohdittu. Yksi vaihtoehto on myös käyttää Simpeleen koulua. Viimeisenä mahdollisuutena tulevat moduulitilat, sanoo Pöllänen.

Kommentoi

Hae sivuilta