Julkaistu    |  Päivitetty 

Jani Halmeelle valtakunnallinen Antti-patsas

Parikkalalainen mediapersoona Jani Halme on saanut vuoden 2018 Antti-patsaan tunnustukseksi arvokkaasta työstään paikallislehdistön hyväksi.
Tämä oli jo Halmeen toinen Antti-patsas, sillä Parikkalan-Rautjärven Sanomat antoi hänelle lehden jakaman paikallisen Antti-patsaan jo pari vuotta sitten. Kuva palkintojenjakotilaisuudesta, jossa Antti-patsaan Janille ojensi edellinen päätoimittaja Raine Hämäläinen.

Palkintoperusteluissa todetaan Halmeen lisänneen merkittävästi paikallislehtien tunnettuutta ja muistuttaneen paikallisesti tärkeiden lehtien asemasta sympaattisella tavalla muun muassa sosiaalisessa mediassa Kotimaan katsauksellaan.
Mediatoimisto Toinen PHD:n luovana johtajana työskentelevä Halme saa paikallislehdiltä kiitosta myös siitä, että on aktiivisesti jakanut osaamistaan. Hän on muun muassa kouluttanut paikallislehtien väkeä viime vuosien julkisuusmyllystä huolimatta ja varsinaisen päivätyönsä ohella.
Paikallislehtien toiveeseen, että palkinto kannustaisi jatkamaan työtä pienten paikkakuntien ja niiden ilmiöiden esiin nostamisessa yhä globaalimmassa ja suuriin teemoihin keskittyvässä maailmassa, Halme vastaa:
– Todellakin kannustaa! Antin merkitys on valtavan iso, ja patsas päätyy kodin juhlapaikalle Parikkalaan.
Halme pitää julkisuudessa häpeämättä esillä pienelle paikkakunnalle, Parikkalaan, sijoittuvia juuriaan ja rakkauttaan kotiseutuunsa. Hän myös ”elää kuin opettaa” ja linkki lapuudenmaisemiin on vahva – Helsingissä suuren osan ajastaan viettävä Halme on yhä kirjoilla Parikkalassa.
– Pienten paikkojen, sekä kuntien että kaupunginosien, rooli on nykyään tärkeä ja pieni on muotia. Paikallislehdet ovat pienpanimobuumin ja artesaanijäätelöiden viitoittamalla tiellä matkalla trendikkäimpään aikakauteensa.
Sanomalehtien Liiton paikallislehtijaosto, Paikallislehtien Päätoimittajayhdistys ja Suomen Paikallismediat Oy jakavat valtakunnallisen Antti-patsaan vuosittain Antin päivänä tunnustuksena yhteisölle tai henkilölle, joka on toiminnallaan edistänyt paikallislehdille tärkeitä arvoja. Jani Halme vastaanotti Antti-patsaan 30.11. Helsingissä.
Valtakunnallisen Antti-patsaan lisäksi paikallislehdet ja paikallislehtien ryhmät jakavat alueillaan maakunnallisia ja paikallisia Antti-patsaita paikallislehtien hyväksi tehdystä työstä.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Kommentoi

Hae sivuilta