Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Rajayhtiö puhutti Parikkalan valtuustoa

Parikkalan valtuusto hyväksyi myös Kirjolan koulun hankesuunnitelman. Anssi Kemppinen Parikkalan valtuusto hyväksyi myös Kirjolan koulun hankesuunnitelman.

Parikkalan valtuusto pui maanantain kokouksessaan kunnan ensi vuoden talousarviota. Kiivainta keskustelua synnytti talousarviossa mainittu Parikkalan Raja -yhtiö, joka on tarkoitus perustaa ensi vuonna ja synnyttää sille liiketoimintasuunnitelmaa.

Yhtiön otti esille Jouni Kiviaho (sit.) omassa puheenvuorossaan. Hän piti yhtiötä turhana.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

– Tarvitaanko kuntaan lisää byrokratiaa. Meillähän on elinkeinojohtaja. Pitäisi keskittyä nykyisen rajanylityspaikan statuksen kehittämiseen, eikä kansainvälistämiseen. Maakuntajohtaja Matti Viialaisen puheet (Parikkalan rajanylityspaikan kansainvälistämisestä) ovat turhia, sanoi Kiviaho.

Myös Maija Valkeapää (sit.) lisäsi, ettei Parikkalan Raja -osakeyhtiön perustaminen tunnu tarkoituksenmukaiselta.

Niin Parikkalan kunnanjohtaja kuin elinkeinojohtaja tarkensivat, ettei yhtiötä perusteta rajanylityspaikan kansainvälistämisen pyrkimyksiin, vaan rajanylityspaikan monipuolistamiseen ja palveluksi rajaa käyttäville yrityksille.

– Yhtiö hyödyttää ensisijaisesti liiketoimintaa. Se rakentaa yrityksille palvelupaikan, jossa on hyvät edellytykset toimia, sanoi elinkeinojohtaja Pekka Reiman.

Kari Pekonen (kesk.) huolestui kesken keskustelun, miten valtuustossa on yrittäjävastaisuutta. Kiviahon mielestä asiassa ei ole kyse yrittäjävastaisuudesta.

Kun valtuuston puheenjohtaja kysyi, aikovatko Kiviaho ja Valkeapää tehdä asiasta muutosesityksen talousarvioon, vastaus oli etteivät aio. Näin vuoden 2019 talousarvio hyväksyttiin ilman muutoksia.

 

Kommentoi

Hae sivuilta