Julkaistu 
Leena Pajari-Kosonen

Emmi Venäläinen opetusministerin erityisavustajaksi

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen on kutsunut uudeksi erityisavustajakseen yhteiskuntatieteiden kandidaatti Emmi Venäläisen. Hän aloittaa tehtävässään 1.1.2019.                                                                                                             

Parikkalasta kotoisin olevalla Emmi Venäläisellä on laaja kokemus erilaisista yhteiskunnallisista tehtävistä, valtionhallinnosta ja viestinnästä. Opetus- ja kulttuuriministeriöön hän siirtyy kokoomuksen eduskuntaryhmän koulutus-, sosiaali- ja terveyspoliittisen sihteerin tehtävästä.  Aiemmin Venäläinen on työskennellyt ajatushautomo Demos Helsingissä, ulkoministeriön suunnittelu- ja tutkimusyksikössä, turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin viestintäosastolla sekä toimittajana muun muassa paikallislehdessä, hän oli kahtena kesänä Parikkalan-Rautjärven Sanomien kesätoimittaja.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Valinta ja soitto ministeriltä tuli yllätyksenä, Emmi Venäläinen kertoo paikallislehdelle.

Hän sanoo viihtyneensä nykyisessä työssä Kokoomuksen eduskuntaryhmällä todella hyvin.

- Työnkuva muuttuu sikäli, että työpaikkani siirtyy eduskunnasta Opetus- ja kulttuuriministeriöön ja pääsen keskittymään erityisesti korkeakoulutus- ja varhaiskasvatusasioihin. Tiedossa on paljon uutta ja jännittävää, hän ennustaa.

- Olen tosi innoissani uudesta työstä. Hienoa päästä tekemään töitä sellaiselle ministerille, jonka tekemistä on saanut seurata läheltä jo eduskunnasta käsin. Inspiroivaa ja innostavaa kaiken kaikkiaan, hän toteaa.

Opetusministerin toisena erityisavustajana jatkaa Daniel Sazonov.  

Kommentoi

Hae sivuilta