Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Lumimyräkkä aiheutti sähkökatkoja

Joensuusta Helsinkiin mennyt IC6 pysähtyi poikkeuksellisesti raiteelle yksi. Juna oli kuitenkin ajoissa. Anssi Kemppinen Joensuusta Helsinkiin mennyt IC6 pysähtyi poikkeuksellisesti raiteelle yksi. Juna oli kuitenkin ajoissa.

Lumimyräkkä ja kova tuuli ovat aiheuttaneet sähkökatkoja sekä junien myöhästymisiä.

Sähköyhtiö Parikkalan Valon alueella oli keskiviikkoaamuna pahimmillaan 412 asiakasta ilman sähköä. Yhtiö kytki sähköjä nopeasti takaisin, kun ongelmia oli ratkaistu. Verkkopäällikön Olli Mattilan mukaan ennen aamukymmentä alle parisataa asiakasta oli enää vailla sähköä. Yhdentoista aikaan enää muutamia.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

- Sähkökatkot alkoivat tuossa kello 5.45 aikaan. Torsan suunnalla on ollut pahimmat ongelmat. Meillä on raivaajaporukka, joka kutsuttiin täksi päiväksi töihin tilanteen takia, sanoi Mattila tänä aamuna.

Katkojen syinä olivat puiden lumikuormat ja tuulet. Mattilan arvion mukaan tilanne saattaa vielä pahentua, jos lumisade ja tuuli jatkuvat. Tosin tuuli saattaa myös helpottaa tilannetta, jos se puhdistaa oksia lumesta.

Myös junaliikenteessä on ongelmia. Helsingistä Simpeleelle ja Parikkalaan päin tullut aamujuna on noin tunnin myöhässä. Lappeenrannan ja Imatran välillä turvaudutaan linja-autokuljetuksiin, kun radalle on kaatunut puu.

Kommentoi

Hae sivuilta