Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Keltaiset kehykset nostavat luontomatkailukohteita

Keltaisia kehyksiä on esitelty Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin tilaisuuksissa. Kuva Ruokolahdelta. Etelä-Karjalan Kärki-Leader Keltaisia kehyksiä on esitelty Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin tilaisuuksissa. Kuva Ruokolahdelta.

Keltaisille kehyksille etsitään luonto- ja kulttuurikohteita Parikkalasta, Rautjärveltä, Ruokolahdelta ja Imatralta.

– Kehyksien ideaa esiteltiin viime vuonna muutamassa meidän tilaisuuksissa. Tavoitteena on saada yksi iso ja yksi pieni kehys jokaiseen kuntaan. Ensin pitää kuitenkin löytää, mikä kohde on sopiva ja sopia asiasta maanomistajien kanssa, sanoo toiminnanjohtaja Riitta Bagge Etelä-Karjalan Kärki-Leaderista.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Yksi Kärki-Leaderin ulkopuolelta tullut ehdotus on Parikkalan Siikalahti, jonka opastuskeskukseen Keltaisen kehyksen voisi pystyttää. Siikalahdella on tarjolla sekä luontoa että historiaa.

Keltainen kehys on National Geographic -lehden tuotemerkki. Kehyksiä on tähän mennessä hyödynnetty matkailun kehittämisessä vasta Virossa, josta idean toi Suomeen Kymenlaakson Sepra Leader -ryhmän toiminnanjohtaja Marjo Tolvanen.

– Innostuin kehyksistä jo kymmenisen vuotta sitten, kun näin ne Virossa. Ajattelin, että tuollaiset pitää saada meillekin. Brändi on National Geographic -lehden, jonka Skandinavian osaston kanssa olemme tehneet sopimuksen kehyksien saamiseksi Suomeen, sanoo Tolvanen.

Tolvanen tarjosi kehyksien ideaa niin rannikon Leader- kuin itärajan Leader-ryhmille. Eri vaiheiden jälkeen mukana on nyt Sepran lisäksi vain Kärki-Leader. Tavoitteena on saada yhtenäinen kehysten ketju Kymenlaakson kunnista Parikkalaan asti.

– Kun Länsi-Saimaan Leader ei tullut mukaan ajattelin, että jotta alueidemme välille ei syntyisi ”kehysten mentävää aukkoa”, voisin toki tarjota muutamaa kehystä ja lehtimarkkinoinnissa mukana oloa myös Lappeenrannan alueen matkailun kehittäjille tai Lappeenrannan kaupungille, sanoo Tolvanen.

Baggen mukaan Imatran kaupunkialueellekin kehystä tarjotaan, jos siihen löytyy rahoittaja.

Keltainen kehys on kansainvälisesti tunnettu merkki, jolla voi nostaa luonto- ja kulttuurikohteen tunnettavuutta. Suomeen suunnitellut kehykset ovat 2,5 metrisiä tai nelimetrisiä, jotka pystytetään maastoon kohteen läheisyyteen. Kehyksien vieressä on info-taulu kohteesta ja tieto seuraavan kehyksen paikasta.

Kehykset ovat yksi tapa houkutella lisää matkailijoita ja erityisesti luontomatkailijoita alueelle, kauempaakin.

Kymenlaaksossa kehyksiä yritetään saada pystyyn kesän kynnyksellä. Etelä-Karjalan Kärki-Leaderin kuntien kohteita mietitään tarkemmin tänä vuonna.

 

 

 

Kommentoi

Hae sivuilta