Julkaistu    |  Päivitetty 
Anssi Kemppinen

Saimaan ammattikorkeakoulussa on todettu keuhkotuberkuloositapaus

Saimaan ammattikorkeakoulun tekniikan alan opiskelijalla on todettu tartuttava keuhkotuberkuloosi.

Eksoten tiedotteen mukaan tuberkuloosille ajanjaksolla 1.9.2018–11.12.2018 altistuneet opiskelijat ja työntekijät on kartoitettu ja heidät on kutsuttu tarvittaviin tutkimuksiin. Asiasta on lähetty tiedote myös yliopiston muille opiskelijoille, opettajille ja henkilökunnalle.

MAINOS - JUTTU JATKUU ALLA
MAINOS PÄÄTTYY

Tartuntatautilaki edellyttää epäiltyjen tartuntojen selvittämistä (jäljitystä), jotta tuberkuloosin leviäminen voidaan tehokkaasti estää. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), Saimaan ammattikorkeakoulun henkilökunnan työterveyshuollosta vastaava Mehiläinen Oy sekä tarvittaessa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tekevät jäljityksen yhteistyössä Saimaan ammattikorkeakoulun kanssa.

Keuhkotuberkuloosin tärkein oire on yli kolme viikkoa kestävä yskä, johon voi liittyä limaisuutta. Lisäksi voi esiintyä väsymystä, ruokahaluttomuutta, laihtumista, yöhikoilua, hengenahdistusta, kuumeilua ja veriyskää. Muiden elinten tuberkuloosissa voi olla osittain samoja yleisoireita ja kyseisen elimen ja sen toimintaan liittyviä oireita.

Tuberkuloositartunta tapahtuu hengittämällä ilmassa olevia tuberkuloosibakteereja keuhkoihin.

Suomessa todetaan vuosittain runsaat 200 uutta tuberkuloositapausta, joista alle kolmasosa on ympäristölleen tartunnanvaarallisia. Etelä-Karjalassa tuberkuloositapauksia tavataan vuosittain 6−8.

Kommentoi

Hae sivuilta